Vuxna på stán räddade natten

Att gårdagkvällen och natten i Uppsala blev så pass lugn trots farhågor om gängbråk berodde till stor del på att polis och socialjour var förstärkta och att flera frivilligorganisationer hade många vuxna som rörde sig bland ungdomarna på sta´n. Det menar Björn Andersson som är chef på socialjouren.
Bara ett femtontal ungdomar omhändertogs för fylleri under fredagskvällen, vilket är litet med tanke på att det var både skolavslutning och fyrisfestival i Uppsala. Och det femtiotal socialarbetare och fältarbetare från frivilligorganisationer som tillsammans med kommunens åtta socialsekreterare rörde sig bland ungdomarna hade alltså en lugnande verkan. Socialjouren kommer att fortsätta med den här bemanningen resten av helgen, även om det var under fredagskvällen man i första hand hade befarat att det kunde bli bråk, bråk som nu alltså inte blev av.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".