Många skadade i flera olyckor i dag

Det har varit en olycksdrabbad dag ute på vägarna, främst i södra Uppland. Totalt blev 20 personer skadade i fem olyckor.

Från lunchtid idag har sammanlagt fem olika trafikolyckor inträffat i de södra delarna av Uppland, med totalt 20 skadade personer som följd.

Den i särklass största olyckan inträffade på E4an södergående vid 11.20-tiden, i höjd med Stora Väsby söder om Arlanda. Där var sammanlagt 26 fordon inblandade - både personbilar och lastbilar - vilket gjorde att E4an södergående var avstängd fram till klockan tre i eftermiddag. Elva personer fick föras till sjukhus, tre med allvarliga skador. Robert Eriksson är stabsbefäl på Södra Roslagens brandförsvar.

- Vi har haft så mycket som 30 brandmän och två befälsbilar på platsen. De flesta lindrigt skadade och ickskadade har tagits om hand på en restaurang vid vägen, säger Robert Eriksson.

I samband med röjningsarbetet där krockade flera andra bilar i det norrgående fältet på E4an.

En dryg timme senare kallades räddningstjänst och ambulans till en olycka på E4an, i höjd med Arlanda stad. Sex personer skadades lindrigt i den. Senare inträffade också en till olycka i Upplands-Bro.

Flera ambulanser och helikopterambulans från Uppsala användes i räddningsarbetet, och totalt nio personer är förda till Akademiska sjukhuset.

Kontakta reportern
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".