Unga Sunnerstarånare i förhör

De två unga män som greps i går kväll efter rånet i Sunnersta i Uppsala förhörs under eftermiddagen av polisen. Samtidigt söker polisen efter en tredje gärningsman.

Lennart Samuelsson bor nära det unga par som brutalt rånades på Jägarevägen i Sunnersta i går.

- Man tycker det är obehagligt. Framförallt när man har barn som går till och från skolan och så. Om de skulle kunna råka illa ut i något liknande.

Det var i går kväll som tre unga män med luvor över ansiktet tog sig in i en villa på Jägarevägen i Sunnersta. Killarna hotar de unga par som finns i huset. De tvingar ner dem på golvet och kastar någonting över dem så att de inte ska se.

De förs ut i en bil där de får sitta med huvudet mot golvet. Bilen körs till ett skogsparti där de sedan lämnas. Strax före halvelva får polisen larm från en annan adress i Sunnersta dit paret gått för att få hjälp. En halvtimme senare grips två killar i 18-årsåldern i Eriksberg. De sitter då i den bil som stals på Jägarevägen vid rånet. De två är inte kända av polisen sedan tidigare och det är också oklart om de känner de unga par som rånades. Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström kan inte nuläget inte säga så mycket om vad som ligger bakom.

- Jag vill inte spekulera i det.  Eventuella motiv och varför man valde att gå in i just den här villan.

En gärningsman är fortfarande på fri fot. Vad som stals vid rånet finns inga uppgifter om ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".