Turbulens på Gränbyskolan

Arbetsmiljön för lärarna på Gränbyskolan i Uppsala är så pass dålig att Kommunhälsan nu kopplats in i fallet. Tidigare idag kunde du höra i Upplandsnytt att rektor Lena Holmberg slutar på sin tjänst av hälsoskäl.

I går fick personal på skolan svara på enkätfrågor om den psykosociala arbetsmiljön, och senare ska också några av de anställda djupintervjuas.
- Vi har haft det ganska jobbigt under en längre tid och det är många av kollegorna som inte mått så bra, säger Ewa Engelmark-Nordin som är lärare på Gränbyskolan.

Två lärare har polisanmälts, en dömdes nyligen för att ha slagit till en elev, Arbetsmiljöverket har varit på inspektioner på skolan och kräver bättring, och rektor Lena Holmberg har slutat.

Arbetsmiljöverket har krävt att det ska finnas en handlingsplan klar till februari månad, och därför har nu Kommunhälsan kopplats in för att genomföra en enkätundersökning bland personalen. Det skedde delvis igår, dessutom ska ett 20-tal personer djupintervjuas.

Kontakta reportern
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".