Rättegång mot dubbelmördare inledd

Imorse inleddes rättegången mot den 29-åring som misstänks för morden på två kvinnor i Skutskär och Gävle. Ett stort säkerhetspådrag omgärdar rättegången.

Alla åhörare kontrolleras eftersom polisen anser att det finns en hotbild i samband med förhandlingarna. Förutom de poliser som finns vid ingången till Tingsrätten kommer ett antal uniformerade poliser och några häktesvakter att finnas inne i själva rättssalen. Dessutom kommer de poliser som deltog i själva utredningen också att vara på plats.

Men det rör sig inte en vanlig rättegång, säger domaren Karl Axel Bladh. Han inte kan minnas att han någonsin tidigare har varit med om ett liknande mål. - Nej tack och lov det har jag inte varit. Ett mål av den karaktären har jag aldrig varit med om tidigare, säger Karl Axel Bladh.

Förutom de många poliser och vakter som fanns på plats, var det många åhörare och journalister som hade tagit sig till Gävles tingsrätt i dag. Så många att alla inte fick plats.

Strax efter klockan nio inledde åklagare Christer Sammens sin sakframställan, men efter en stund blev det för mycket för mycket för den åtalade. När åklagaren beskrev hur mordet på kvinnan i Skutskär uppdagats, genom att ingen kom och hämtade kvinnans dotter i skolan, bad den misstänkte att få lämna rättssalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".