Förskola på rugbyplanen

När Uppsala snabbt behöver nya förskolor får idrotten flytta på sig. Uppsala Rugby är besvikna på att ingen från kommunen har kontaktat dem.

Under våren är det tänkt att de barn som ännu inte fått någon förskoleplats ska få börja i de paviljonger som nu byggs på flera håll i Uppsala. På gräsplanen nära Fyrisfjädern och Fyrishov har Uppsala Rugby haft sina träningar och tävlingar. Häromdagen fick de ryktesvägen höra att en förskola ska byggas där. Klubben ska, enligt vad de hört, förmodligen kunna stanna i området, då planen kan flyttas en bit.

Richard Hopkins, som är orförande för Uppsala Rugby, säger att de har förståelse för att marken behövs till barnomsorg. Däremot är de besvikna på att ingen från kommunen har kontaktat dem och berättat vad som pågår.

- Egentligen vet vi ingenting om vad som händer med planen. För vi har inte fått någon information från någon i kommunen.

I slutet av april börjar utesäsongen för rugbyn. Nu är man osäker på om planen verkligen hinner flyttas innan dess.

- Vi har kvalificering till elitserien för två lag. Vi måste ha plan att spela på då, någonstans.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".