40-åring dömd till vård för mordförsök

En 40-årig man från Märsta dömdes i dag till rättspsykiatrisk vård för mordförsök. 40-åringen sköt utan synbar anledning en 38-årig man som han inte känner.

Det var i slutet av förra åtet som en man blev skjuten när han stod och väntade på en taxi vid bostadsområdet Vänortsringen i Märsta.

Skottlossningen var helt oprovocerad eftersom de två männen inte kände varandra. Den skjutna mannen fick livshotande skador och fick vårdas på sjukhus under flera veckor.

Skottlossningen vär länge en gåta för polisen och först i november kunde den nu dömda 40-åringen gripas och i december häktades han. Först nekade han brott, men erkände senare sin inblandning i skottdramat, men utan att ge något motiv till varför han sköt. Polisen har också kunnat binda mannen till brottet genom teknisk bevisning.

Tingsrätten anser i sin dom i dag att 40-åringen varit så allvarligt psykiskt störd att han döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. 40-åringen ska också betala 140 000 kronor i skadestånd till 38-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista