En tredjedel av länets bussar med anmärkningar

Den gångna veckan har Trafikpolisen i Uppsala ägnat sig åt att kontrollera länets bussar. Sedan i måndags har ungefär en tredjedel av de kontrollerade bussarna fått anmärkningar.

Per Andersson är bilinspektör hos trafikpolisen i Uppsala län.

- Det är ganska ofta som klämskydden inte fungerar eller är felinställda, så dom klämmer fast. Om man råkar komma emellan med en fot eller en arm så klämmer dom fast en eftersom de inte öppnas automatiskt.

Uppsalapolisens satsning är en del i ett EU-projekt där trafikpoliser i flera länder under samma vecka har busskontroller som tema. Under veckan har cirka trettio bussar kontrollerats i Uppsala län och av dem fick ungefär en tredjedel anmärkningar. Allvarliga brister som Uppsalapolisen hittat på flera bussar var att klämskydden inte fungerade som de skulle och att däcken var alltför nerslitna. Däremot har ingen förare som polisen kontrollerat haft alkohol i blodet.

reporter
sabina.kuutti@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".