Ny hjälp till missbrukarbarn

Imorgon ska Uppsala kommun besluta om föreningen Bryggan ska få startbidrag för att bedriva verksamhet i Uppsala. Bryggan är en ideell organisation som hjälper och stödjer människor som hamnat i en krissituation.
Ungdomar och barn till missbrukare och kriminella är målgruppen för föreningen. Meningen är att de som jobbar på bryggan också ska veta hur det är att befinna sig i den situationen, och därför har de flesta som jobbar på bryggan själva varit med om samma sak tidigare i livet. Bryggan finns sen tidigare i ett flertal städer i Sverige, bland annat Göteborg och Stockholm. Men även Luleå, Malmö och Borås är på väg att starta verksamhet, precis som Uppsala. Och föreningen här väntas nu få de 78 000 kronor som man begärt som startbidrag av kommunen. Med hjälp av dessa pengar kommer man till en början att kunna hålla öppet de flesta dagarna i veckan och kommer också att åka runt på skolorna för att informera om bland annat missbruk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".