Två SM-guld till Uppsala

Igår kväll avgjordes damfinalerna i Boxnings SM, som pågått i Uppsala sedan i fredags. Två tjejer hemmahörande i Uppsalaklubbar kammade hem SM-guld i sina respektive viktklasser.

Det blev två SM-guld för Uppsala. Det första togs hem av 17-åriga talangen Ronja Holgersson från Uppsala IF som i juniorernas 66 kilos klass stegade in i ringen med guld brinnande för ögonen. Och guld blev det efter en av kvällens bästa matcher.

- Det var mer hjärta än hjärna, igår boxades jag vasst. Men idag, jag ville verkligen ha det där guldet så det blev för mycket hjärta men det gick vägen ändå, sa Ronja Holgersson själv direkt efter finalvinsten.  

Kvällens andra SM-guld togs hem av 20 åriga Armine Sinabian från Stenhagens Kamratförening. Taktiskt och tekniskt utklassade hon sin motståndare för att bli den första damsenioren från Uppland att vinna SM-guld.

- Det blev en tugg match, mycket tuffare än vad jag trodde. Hon var mycket äldre än mig, 32, och det märktes i slagen. Hon hade mer kraft och styrka. Men vi hade lagt upp en taktik och den fungerade, sa Armine Sinabian själv efter vinsten.

En tredje tjej, Anna-Mia Enblom från Uppsala IF, hade chans på SM-guld men fick nöja sig med silver i damseniorernas 
57-kilos klass efter förlust i finalen.

reporter
robert.peszkowski@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".