Förskolorna byggda enligt inaktuell standard

Flera förskolor i Uppsala saknar staket, eller har så låga staket att barnen kan ta sig över. Detta har nu miljökontoret kritiserat. Anledningen till bristen är att förskolorna byggdes för många år sedan när kraven på barnomsorgen såg annorlunda ut.

Att förskolorna är byggda enligt en äldre standard det hävdar i alla fall Pia Sparreskog förskolechef i Uppsala kommun.

- Barngrupperna var mindre och det var fler personal, då hade man inte behov av vare sig höga eller låga staket.

Bland de kommunala förskolorna finns uppemot femton förskolor som har låga staket - eller inga alls - och så finns det flera privata. Att det inte åtgärdats tidigare säger Pia Sparreskog så här om.

- Det är ju så här att man lätt blir hemmablind. Att man har jobbat länge på ett ställe och då är man kanse inte sjäv observant på att man borde varit medveten om det och slagit larm tidigare. Det kan också var som så att man slagit larm men att man kännt att man inte fått något stöd. Men det är bra på att vi blivit medvetandegjorda om det här och nu jobbar vi på att förändra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".