Personalen vill ha kvar Öhrvall

Många är upprörda över att chefen för kirurgiskt centrum i Enköping, Ulf Öhrvall, tvingas lämna sin post. Han slutar efter att ha uttalat sig kritiskt om en planerad omorganisation.

Personalen på kirurgavdelningen är upprörda över att överläkaren fått gå. Sjuksköterskan Ann-Sofie Geschwindt säger att många undrar om man inte får säga vad man tycker längre.

- Oro, upprörda känslor. Det är naturligtivs funderingar inför framtiden. Vad det här kan få för konsekvenser.

I går berättade Upplandsnytt att överläkaren Ulf Öhrvall vid Enköpings lasarett inte får vara kvar som chef för kirurgiskt centrum. Detta eftersom sjukhusledningen inte längre anser sig ha förtroende för honom. Beskedet kommer bara några dagar efter att Ulf Öhrvall i media uttalat sin oro över planerna på att kirugiskt centrum ska styras från Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ett förslag som är under utredning och som enligt Öhrvall riskerar att leda till stora försämringar för Enköpingslasarettet.

Flera anställda som Upplandsnytt pratat med vittnar om upprörda känslor och frustration mot lassarettchefens agerande mot Ulf Öhrvall.  De har känt förrtroende för Öhrvall särskilt då han som chef vågat förhålla sig kritisk till den planerade centralisreingen.  En förändring som många i personalen fruktar ska leda till försämringar för lasarettet. Sjuksköterskan Ann-Sofie Geschwind säger att hon inte längre känner förtroende för lasarettchefen Karin Thalén.

-  Jag personligen kan säga att jag har inte det. Det känns inte som om hon jobbar för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".