Båt på grund utanför Hållnäshalvön

Den holländska lastbåten Bremer Victoria, som i går kväll gick på grund vid fyren Björn utanför Hållnäshalvön, sitter fortfarande fast. Vid ett-tiden gjordes ett försök att backa båten av grundet, men det misslyckades. En bogserbåt ska nu gå ut från Gävle för att försöka dra båten av grundet senare i eftermiddag elle i kväll.

Båten, som i går kväll gick från Norrsundet med en last av trävaror, har fått ett hål i en barlasttank. Man har under dagen arbetat med att pumpa ut vatten och omfördela barlast. Vädret i området är gynnsamt med svaga vindar.

Kustbevakningen och lots är på plats och sjöfartsinspektionen kommer att utreda orsaken till grundstötningen.

Det var vid halv elva-tiden i går kväll som Bremer Victoria gick på grund. Den hade lämnat hamnen i Norrsundet vid halv sju-tiden, och var på väg till Le Légué i Bretagne i Frankrike. Ingen människa skadades vid grundstötningen. Grundstötningen är svårförklarlig eftersom vädret var bra och det inte är särskilt svårnavigerat i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".