Skolverket får kritik efter ja till Livets Ord

Barn- och ungdomsutskottets ordförande i Uppsala kommun, Staffan Yngve, är starkt kritisk till skolverkets beslut igår att låta Livets Ord fortsätta med sin skolverksamhet.
Som kommunens högste ansvarige för skolfrågor tycker han att skolverket kört över kommunen i och med att de också ger Livets Ords särskola grönt ljus att fortsätta, trots att den verksamheten tidigare kritiserats av skolverket själv. Det är alltså speciellt särskoleverksamheten Staffan Yngve är kritisk till. Uppsala kommun har aldrig godkänt särskolan, men i och med skolverkets godkännande igår så har kommunen nu bara att rätta sig efter deras beslut och betala ut kommunala bidrag till Livets Ord. På Livets ords särskola går idag 12 barn. Staffan Yngve skulle helst se en annan huvudman för verksamheten än Livets Ord, mot bakgrund av deras tro på helbrägdagörelse, det vill säga läkning genom handpåläggning. Han anser inte att Livets ord lämnat tillräckligt tydliga garantier på att dom kan hålla församlingsverksamheten åtskild från skolverksamheten. Maj-Kristin Svedlund, som är skolchef på Livets Ords skolor, anser att dom efter skolverkets kritik nu skiljer skola och församlingsverksamhet åt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".