Stöd till arbetslösa ungdomar utökas

Med anledning av att fler ungdomar blir långtidsarbetslösa och att fler ungdomar tar socialbidrag i Uppsala, så beslutade i går Utbildnings och arbetsmarknadsnämnden att utöka stödet till arbetslösa ungdomar.

Maxtaket på antalet ungdomar i åtgärder slopas och istället införs en minimumgräns. Ulrik Wernsberg är ordförande i nämnden.

- Vi har kommit överens om att utöka antalet platser, platser för att kunna delta i dom aktiverande programmen. Dels i ungdomsgarantin del i det kommunala programmet för ungdom 18 till 19 år.

- Hur många platser blir det?

- Förut har vi haft ett maxtak, men nu har vi sagt att vi skall ha minst antal platser. Då gäller för unga 20-24 år minst 90 platser och för ungdomar 18-19 minst 50 platser.

- Varför fattar ni beslutet?

- Det är ett årligt avtal där vi tecknar avtal med arbetsförmedlingen om insatser för arbetslösa ungdomar. Och med tanke på det arbetsmarknadsläge som är nu så krävs det mera omfattande och aktiva åtgärder för dom arbetslösa ungdomarna.  

robert.peszkowski@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".