Dispens för Fyrishovs-konserter

Uppsala Kommuns miljökontor gör nu undantag från sin nyligen beslutade policy för utomhuskonserter och godkänner att sommarens konserter med Tomas Ledin och Magnus Uggla vid Fyrishov får hålla på längre än till klockan tio på kvällarna.
Som Upplandsnytt tidigare berättat, har kommunen beslutat om en ny policy för utomhuskonserter, som för Fyrishovs del innebär att konserterna måste sluta redan klockan tio på kvällen. På grund av den tidiga sluttiden fanns det risk för att dom inplanerade konserterna med Uggla och Ledin skulle ställas in. Eftersom konserterna redan var inbokade när kommunen beslutade om de nya reglerna så får nu ändå arrangören dispens så att konserterna kan hålla på till 23.15. Detta trots att det var först i måndags som arrangören lämnat in en ansökan om att få hålla konserterna, alltså mer än en vecka efter att kommunen beslutade om de nya reglerna. Det formella tillståndet för att få hålla konserterna ges av polisen, men kommunen är en tung remissinstans. Nästa år blir det dock inga dispenser, säger Theo Kotsinas, miljöskyddsingenjör på Uppsala kommuns miljökontor. Då ska den nya policyn gälla fullt ut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".