Projekt mot slarv med livsmedelshantering

Under förra året blev nästan 7000 personer i Uppsala län sjuka på grund av att affärer och restauranger slarvat vid livsmedelshanteringen.
Det har resulterat i att åklagarkammaren, miljökontoret och polisen gått in i ett samarbetsprojekt för att lättare kunna komma åt de som säljer eller serverar dålig mat. Som en del i sammarbetsprojektet har man skrivit en så kallad "Brottskatalog" där de ofta komplicerade reglerna kring livsmedelshantering beskrivs på ett enklare sätt. I höst är katalogen färdig, och Yvonne Eriksson, handläggare på Miljökontoret säger till Upplandsnytt att hon tror att den kommer att vara till stor hjälp för alla som jobbar med frågor kring livsmedelshantering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".