Flera överklagar Linnébygge

Bygglovet för ett modernt servicecenter med kafé och souvenirbutik i Linnéträdgården i Uppsala som kommunen beviljade i förra veckan har nu överklagats. Det är en privatperson som överklagat med hänvisning till att bygget bryter mot kommunens detaljplan.

I torsdags kväll gavs bygglov, och redan i lördags postade en privatperson ett överklagande. Fler överklaganden är också på väg. Bland annat kommer Linnégestaltaren Hans Odöö som bor intill trädgården att överklaga. Dessutom Café Linné Hörnan på andra sidan gatan att överklaga.

- Självklart så kommer vi att överklaga. Jag undrar verkligen varför det ska byggas ett modern hus i den gamla miljön. Dessutom tycker jag inte om att man bygger ett nytt kafé för statliga pengar när det redan finns en fyra fem kaféer i området, det säger Selahati Karakas som äger Café Linné

Med stor sannolikhet kommer också Hotell Linné vars restaurang och rum har utsikt över trädgården överklaga bygglovet. Hotellet har redan drabbats ekonomiskt av det planerade bygget.

- Jag fick ett telefonsamtal av en professor som hade bokat 450 rum i september eftersom han ville att gästerna skulle få bo vid Linnéträdgården. Men han bokade av eftersom han inte ville att de skulle bo vid en byggarbetsplats, det säger hotelldirektören Ann-Sofie Myrefält.

Kontakta reportern:
robert.peszkowski@sr.se