Men för livet efter läkarmiss

En läkare på akutmottagningen vid Södertälje sjukhus anmäls nu för att ha missat en allvarlig form av hjärninflammation. Det var sommaren 2004 som en då 32-årig man från Enköping hastigt insjuknade under en båtsemester i Stockholms skärgård.

Upplandsnytt har tidigare berättat om mannen som fått bestående hjärnskador efter en hjärninflammation. Det var sommaren 2004 som mannen under sin semester fick huvudvärk, hög feber och kräkningar. Den läkare i Södertjälje som först undersökte honom upptäckte inte att det var hjärninflammation. Istället fick han diagnosen bihåleinflammation och skickades hem med penicillin.

Inte heller Enköpings lasarett, dit mannen kom några dagar senare, ställde rätt diagnos. Först när han kom till Akademiska sjukhuset i Uppsala fick han den behandling som behövdes. Nu amnäler mannens mamma läkaren i Södertälje till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, skriver Enköpingsposten i dag. Mannen har fått med för livet av hjärninflammationen och vårdas nu hemma med hjälp av personliga assistenter.