Dömd för att ha hotat döda en polis

En 21-årig uppsalabo dömdes i går för hot mot tjänsteman efter att ha hotat att döda en polis. Händelsen inträffade i samband med ett polisingripande vid ett nöjesställe i Uppsala senaste helgen. 21-åringen hade då bara fyra dagar tidigare dömts för ett annat fall av hot mot tjänsteman.

Så sent som förra onsdagen dömde Uppsala tingsrätt honom till en månads fängelse för hot mot tjänsteman. Fyra dagar efter det gick han ut på ett nöjesställe i Uppsala och hamnade i bråk. Då polisen kom till platsen gjorde han våldsamt motstånd, och när han skulle avvisiteras i en cell på polisstationen uttalade han det hot som gjorde att han i går eftermiddag på nytt dömdes för hot mot tjänsteman, exakt en vecka efter den senaste domen för samma brott. Polismannen berättade så här i rätten i går eftermiddag:

- Jag hoppas få se dig ute, för då ska du inte leva länge, sa han.

Hur upplevde du det?

- Jag tyckte det var obehagligt, annars hade jag inte rapporterat det. Jag jobbar som polis, men jag tycker jag ska kunna gå på stan för det, utan att behöva se mig över axeln.

21-åringen själv hävdade att han hade druckit så pass mycket den här kvällen att han inte kom ihåg hoten. Uppsala tingsrätt gick på åklagaren Gunilla Strömblads linje och fällde 21-åringen för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den här gången blev fängelsestraffet 14 dagar, att lägga till den månad han har att avtjäna för den tidigare domen.