Sallén kräver förändringar i basketlaget

Efter ytterligare ett fiasko för Uppsalas basketlag Sallén Basket kräver nu huvudsponsorn, Uppsalaföretaget Sallén Elektriska, storstädning i klubben. Torbjörn Sallén, som är huvudägare i företaget, säger att erfarenheterna av årets säsong tydligt pekar på att stora förändringar är nödvändiga.

Även den här säsongen slutade med ett misslyckande för Sallén Basket som åkte ut så fort slutspelet inletts. Två raka förluster mot 08 Stockholm i åttondelsfinalen i veckan och sen var det över. Detta trots en uttalad guldsatsning och inköp av spektakulära spelarnamn. På pappret hade Sallén ett mycket starkt lag men inte på planen. Ett försök gjordes också med ett coachbyte under säsongen, men inte heller det hjälpte.

Nu är huvudsponsorn mycket rak i sina besked. Sallén Elektriska har varit lagets huvudsponsor i nio år, men ingen av dom säsongerna har laget nått längre än kvartsfinal. Företaget har avtal ett år till med klubben, men vill skriva på för ytterligare ett för att kunna göra en mer sammanhängande satsning. Men då krävs det att vissa villkor uppfylls, och Torbjörn Sallén är tydlig med att styrelsen till stora delar måste bytas ut. Även ordföranden Gunnar Preuss ställning sätts ifråga och Torbjörn Sallén är kritisk mot värvningen av spelaren Eric Elliott som sen också blev spelande coach.