Dödsskräck under Sunnerstarån

Den 16-åriga flicka som kidnappades vid ett rån i Sunnersta berättade i dag om timmar av skräck. Det var tre maskerade ungdomar som trängde sig in i villan där hon och hennes pojkvän befann sig. Alla åtalade nekade till brott under rättegången i dag.

Det är sex Uppsalaungdomar som står åtalade för att ha rånat och fört bort en 17-årig pojke och en 16-årig flicka från en villa i Sunnersta.

Det var tre maskerade personer som befann sig inne i huset, och två andra fanns enligt åklagaren beredda med en bil. De fem är åtalade för grovt rån och olaga frihetsberövande, och dessutom är ytterligare en 18-åring åtalad för grovt häleri.

Ungdomarna tycks ha varit ute för att göra inbrott i huset, men trots att de såg att den 17-årige pojken  och hans flickvän var hemma valde de att fullfölja rånet. De tvingade pojken att samla ihop värdesaker och släpade sedan med sig paret och körde iväg med dem i bil.

Pojken och flickan släpptes av i skogen i närheten av Flottsundsbron och sökte sig sen till en villa där dom fick hjälp. Varför rånarna valde just det huset har ännu inte framkommit i rättegången, men en av dom åtalade går på samma skola som den 17-årige pojken. Rättegången fortsätter nästa vecka.