Stort stöd för kirurgchefen i Enköping

Runt 150 av de drygt 500 anställda på Enköpings lasarett har skrivit på protestlistorna till stöd för kirurgchefen Ulf Öhrvall. Listorna har nu skickats in till landstingsledningen.

Det som hände Ulf Öhrvall är att han fick gå i början av februari sedan han i media kritiserat planerna på att kirurgin i Enköping ska inordnas under Akademiska sjukhusets ledning. Enligt Karin Thalén, chefen för Enköpings lasarett, ledde Öhrvalls kritik till en förtroendekris mellan henne och honom.

I veckan blev det alltså officiellt att Ulf Öhrvall är tillbaka som verksamhetschef men enligt vänsterpartistiska landstingsrådet Sören Bergkvist, som är ansvarig för personalfrågor, gäller det under tiden som förhandlignarna mellan Öhrvall och lasarettsledningen pågår, och han kommer troligen inte att vara kvar någon längre preiod.

Catharina Rönning säger att de olika beskeden förstås påverkat stämningen bland de anställda på kirurgen.

Karin Thalén, chef för lasarettet i Enköping vill inte kommentera någonting kring Öhrvall, inte varför han är tillbaka, inte om han blir kvar permanent eller om hon har fått tillbaka sitt förtroende för honom: