Fixar-Malte som försök går mot sitt slut

Sen ett halvår tillbaka finns en Fixar-Malte på försök i Östhammars kommun. Fixar-Malte är en tjänst för att hjälpa äldre med sådant som de inte längre klarar av, och som till exempel hemtjänsten eller fastighetsskötaren inte gör.

Det kan röra sig om allt från att byta en glödlampa till att flytta om möbler. Den 15:e september förra året startade försöket. Nu går  provperioden mot sitt slut, och Peter Nyberg som är chef på arbetsmarknadskontoret har dragit vissa slutsatser.
- Det är fortfarande så att många kanske drar sig för att utnyttja tjänsten eller så känner de inte till den. Vi tittar just nu på om vi brustit i vår information eller om det finns andra orsaker till att det inte har blivit den succé vi förväntat oss.

Fixar-Malte som projekt kommer ursprungligen från Höganäs kommun. Där hette personen som hade tjänsten Malte, i Östhammars kommun heter han egentligen Ove Österberg.

Arbetsmarknadskontoret kommer att föreslå att försöket får fortsätta ett halvår till för att bättre kunna avgöra verksamhetens framtid.

Kontakta reportern
ulrika.hyllert@sr.se