Kvinnlig präst söker inte Knivstatjänst på nytt

Prästen Margareta Hemström kommer inte att lämna in en ny ansökan till den omdiskuterade tjänsten som kyrkoherde i Knivsta sedan Olof Norberg från Boden oväntat tackat nej.
- Jag kommer inte söka tjänsten igen. De vet att jag är intresserad och finns det intresse från deras sida så får de kontakta mig, säger Margareta Hemström. Tillsättningen av ny kyrkoherde i Knivsta har varit mycket omdiskuterad. När kyrkonämnden i Knivsta valde Olof Norberg protesterade ett antal församlingsmedlemmar som ansåg att Hemström hade bättre meriter och kyrkonämnden anklagades för att vara motståndare till kvinnliga präster. Som tidigare berättat i Upplandsnytt har Olof Norberg nu tackat nej till tjänsten på grund av personliga skäl. Rekryteringen av ny kyrkoherde börjar nu om från början. - Jag är väldigt överraskad att Norberg backade ur, men jag kan samtidigt förstå att han inte vill ha jobbet som situationen är. Jag tror inte att de kommer att kontakta mig, säger Margareta Hemström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista