Dånande maskiner i Kvarnenhuset

Uppsala kommun får nu återigen kritik för att man inte informerar boende innan man sätter igång med störande byggnationer. På Salagatan vid Vaksala torg vaknade hyresgästerna av att lägenheterna vibrerade av oljud.

- Jag bor på tredje våningen och på bottenvåningen byter de fönster. Det här är min vardag, så här låter det, för hur länge har jag ingen aning om.  

Det är svårt att höra vad Ing-Marie Wallberg säger. Ett dånande, skärande ljud tränger in i lägenheten. Hon och många andra hyresgäster på Salagatan vaknade av ljuden i tisdags morse.  Kvarnenhuset ägs av ett kommunalt bolag, men någon information till de boende gavs inte om att man skulle sätta igång ett omfattande byggnadsarbete i fastigheten. Andreas Karelid som bor i huset klarar inte av att vara hemme överhuvudtaget.

- Jag är sjukskriven. Jag är ändå tvungen att gå till jobbet för att få lugn och ro. De kunde ha informerat om det här långt tidigare.

Ove Jansson är VD för Uppsala kommuns fastighets AB som äger fastigheten på Salagatan. Han medger att man brustit i att ge information till de boende.

- Det var tänkt att det skulle göras. Men vi missuppfattade varann vår förvaltare och jag, därför blev det inte meddelat. Men nu är det  gjort och vi beklagar att det inte blev meddelat i god tid.