Ny misstänkt gruppvåldtäkt

Den gruppvåldtäkt som inträffade i april i Norrtälje, där fem unga män var inblandade, var inte deras första. Tre av männen är nu misstänkta för ytterligare en gruppvåldtäkt där en annan ung flicka utnyttjats sexuellt.
När det gäller den gruppvåldtäkt som uppdagades först, så har Norrtäljepolisen nu tagit in ytterligare en person, förutom de fyra som suttit häktade sedan tidgare. Den 13-åriga flicka som gjorde den första anmälan hade redan från början berättat att det var fem killar som hade förgripit sig på henne, men den femte personen var fram tills i förra veckan okänd. Fast han häktades alltså i slutet av förra veckan. De misstänkta är alla mellan 16 och 20 år gamla. Den nya gruppvåldtäkt som tre av dem fem är misstänkta för, anmäldes i förra veckan av den flicka som utnyttjats. Även hon är i trettonårsåldern. Trots att misstankarna mot dom häktade nu stärkts förnekar de fortfarande att de är inblandade. Åtal för båda brotten ska vara väckt före den 28:e juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".