Poliselev åter anhållen för försvunnen Alundakvinna

Polisen har återigen gripit den poliselev som i höstas misstänktes för att ha fört bort och eventuellt mördat en kvinna från Alunda. Han greps i går och har också anhållits.

Det var i början av september förra året som den 32-åriga tvåbarnsmamman från Alunda försvann spårlöst. Sökandet efter henne gav inget resultat, och ganska snart misstänkte polisen att hon kidnappats och kanske mördats.

En man som kände kvinnan sedan tidigare, greps och anhölls några dagar efter försvinnandet. Han studerade till polis, men på grund av misstankarna mot honom stängdes han tills vidare av från studierna på polishögskolan. Han häktades också, skäligen misstänkt för människorov, men efter en vecka släpptes han fri i brist på bevis.

Polisen genomförde i höstas omfattande sökningar bland annat i skogarna kring Valö utanför Östhammar, men ännu har kvinnan inte hittats.

Enligt Uppsalapolisen har det nu alltså framkommit nya uppgifter som gör att den 36-årige mannen åter gripits och nu sitter anhållen. Men polisen är mycket förtegen om vad man har för bevis mot honom.

Under dagen kommer åklagare att ta beslut om huruvida mannen ska begäras häktad. Poliseleven är sedan i höstas avstängd från polishögskolan