Poliseleven misstänkt för mord

Den 36-årige poliseleven som misstänks vara inblandad i försvinnandet av en Alundakvinna begärdes i dag häktad för mord alternativt människorov. Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesman, vill dock inte avslöja vad det är för nya uppgifter som framkommit

Det var den 8 september förra året som den 32-åriga tvåbarnsmamman från Alunda sågs i livet senaste gången. Polisens misstankar riktades snabbt mot den 36-årige poliseleven som var bekant kvinnan.

Poliseleven greps och satt häktad en vecka misstänkt för att ha fört bort kvinnan innan han släpptes i brist i bevis, men polisen har hela tiden haft honom som misstänkt och nu anser man alltså att det framkommit så graverande uppgifter mot honom att man vill ha honom häktad igen:

Utredningen kring den försvinna Alundakvinnan har nu pågått i ett halvår. Över 200 personer hörts och mer än över 1000 dokument upprättats. Polisen har också lagt ner åtskilliga timmar på att söka efter kvinnan i de uppländska skogarna, bland annat så har man sökt i olika gruvhål, men kvinnnans kropp har inte återfunnits.