Poliselev häktad för människorov

Den 36-årige poliselev som misstänks för att i höstas ha fört bort och dödat en 32-årig tvåbarnsmamma från Alunda häktades i dag vid Uppsala tingsrätt. Åklagaren ville ha honom häktad för mord, men bevisningen räckte bara för människorov.

Häktningsförhandlingen tog den här gången knappt en och en halv timme och häktningsdomarens besked var alltså att poliseleven häktas, på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Förhandlingen skedde bakom lyckta dörrar och åklagaren vill inte berätta vad det är för nya omständigheter som kommit fram - om det handlar om ny teknisk bevisning eller nya vittnen.

Åklagaren Per Lind, som misstänker att 36-åringen mördat Alundakvinnan, fick alltså inte gehör för att mannen skulle häktas för mord.

- Det är ju lättare om man har hittat kroppen från en person som är mördad...

Den 36-årige poliseleven som var bekant med Alundakvinnan satt häktad under en vecka redan i höstas för att ha rövat bort henne, men släpptes då i brist på tillräckliga bevis. Han såg chockad och knäckt ut när han tog emot beskedet i dag och sedan fördes ut av en pistolbeväpnad häktesvakt.

Mannen har hela tiden förnekat att han har något med kvinnans försvinnande att göra och hans advokat Leif Eriksson uttryckte förvåning efter häktningsförhandlingen.

- Jag trodde inte att den här bevisningen skulle räcka för att hålla honom häktad.

Den 32-åriga tvåbarnsmammam från Alunda försvann den 8:e september förra året, och trots att utredningen har pågått i ett halvår och över 200 personer hörts, har hennes kropp inte återfunnits.

Kontakta reportern:
jonas.alsgren@sr.se