Bandyfinalens öde ännu ej klart

Två andra städer vill ta över bandyfinalen från Uppsala efter nästa år och Svenska bandyförbundet för nu diskussioner med de två andra orterna.
I 12 år har SM-finalen i bandy spelats på Studenternas i Uppsala. I mars nästa år blir det det för trettonde gången i följd men sen går kontraktet ut och andra intressenter har anmält sitt intresse till svenska bandyförbundet och vill ta över det anrika final-arrangemanget som lockar runt 20.000 åskådare. Och det är Göteborg och Västerås som vill ta upp kampen med Uppsala. - Först måste vi se hur arrangemangen i Västerås respektive Göteborg kan komma att se ut jämfört med Uppsala, säger Seppo Vaihela, ordförande i Svenska Bandyförbundet. Vi kommer under hösten att träffa representanter för de inblandade. Och det verkar inte heller som om man är ute efter att cirkulera bandyfinalen mellan flera städer olika år, utan Bandyförbundet ser helst att en stad får ett längre kontrakt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".