Nytt köpcentrum planeras i Stenhagen

Redan om två år kan stadsdelen Stenhagen i Uppsala få ett nytt stort köpcentrum. Det färdiga centret kommer att ligga mittemot det köpområde som redan finns vid infarten till Stenhagen. Det är byggföretaget NCC som kommer att sköta bygget

Om man står på den stora parkeringen vid Stenhagens centrum och tittar bort mot andra sidan av Herrhagsvägen så ser man några träd och ett par byggnader. Allt det ska bort och där ska det nya köpcentret byggas. Hela projektet med det nya köpcentret ligger ännu i en inledningsfas. Just nu håller man på med en så kallad detaljplan som sen måste godkännas. När man sen fått bygglov så köper NCC marken av ägaren och så börjar byggandet. Hela köpcentret, med butiker, parkeringsplatser och annat kan stå klart redan vid årsskiftet 2007/2008, alltså om knappt två år.

Det är inte klart än vilka butiker som kommer finnas i det nya centret,  först senare i höst beräknas det arbetet komma igång. Men för att hela byggnaden på totalt 13 000 kvadratmeter ska få plats på den här marken, så måste de byggnader som finns där nu rivas, säger Olle Åkerstam affärsutvecklingsansvarigpå NCC

Upplandsnytt har kontaktat EFAB, ett företag som har sina lokaler på platsen, men de vill inte uttala sig i dagsläget, eftersom ingenting är klart än. Men det är meningen att när byggnaderna rivs så kommer EFAB och andra verksamheter där att få nya lokaler på en annan plats i Uppsala. Och att det redan finns ett köpcentrum i området ser inte Olle Åkerstam på NCC som ett hinder:

-Det kommer att byggas mer bostäder och då kommer det också finnas behov av mer handel i området, säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".