Runstenen får ansiktslyftning

Uppsalastadsdelen Stenhagens egen lokala tidning Runstenen ska få en rejäl upplyftning.

Tidningen har tidigare getts ut väldigt oregelbundet, men Stenhagens samrådsgrupp, en sammanslutning av boende i området, har nu beslutat att satsa mer på tidningen som ska få en mix för både unga och gamla. Ny medarbetare i redaktionen blir Tony Entesarian.

- Tidningens målgrupp har tidigare varit vuxna. Barn och ungdomar har haft svårt att läsa tidningen. Vi ska se till att tidningen blir lättläst så att också invandrare kan ta del av den, säger Tony Entesarian redaktör för Runstenens ungdomsgrupp Vi vill.  

Fyra gånger om året ska Runstenen komma ut och det ska handla om allt från kulturevenemang och fritidsaktiviteter till nybyggen i Stenhagen. Men helt ensam kommer Tony Entesarian inte bli, det berättar Kjell Lindeberg från Stenhagens samrådsgrupp som står bakom tidningen.

- Vi har ju haft problem med att få personal till tidningen för den bygger på frivilliga insatser. Men nu startar samarbetet med Stenhagens föreningsråds ungdomsgrupp ”Vi vill” som ska hjälpa till med tidningsproduktionen.

- Nästa nummer ska handla om nybygget Stenhagen och kanske ett nytt musikevenemang, säger Tony Entesarian. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".