Många vill arrangera bandyfinalen

Göteborg och Västerås har ansökt om att få ta över arrangerandet av bandyfinalen nu när kontraktet går ut för Uppsala år 2003.
- Att Göteborg söker kan jag inte förstå. Det är ju inget bandynäste därnere, säger Bandygeneralen Solveig Nilsson. Västerås ligger ju bättre till, men jag vet inte hur de ska lösa läktarkapaciteten. I det avtal som Uppsala haft med svenska bandyförbundet så har det stått att de ska kunna ta emot 18000 åskådare. Och de senaste åren så har det varit kring 21000 människor på studenternas. Och när Bandygeneral Solveig Nilsson var i Västerås på ett bandy-vm, så tog man emot cirka 10000 personer. Men än så länge så har ingenting ännu bestämts. I höst ska förbundet sätta sig med de inblandade och diskutera, säger Seppo Vaihela ordförande i svenska bandyförbundet. Men Solveig Nilsson tror att Göteborg överhuvudtaget inte är intressant ens för publiken, eftersom de flesta som åker på bandyfinalen är från Hälsingland och att de aldrig skulle åka ned till Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".