Inga åtgärder mot kritiserat musikbuller

Trots att arbetsmiljöverket redan för två år sedan kritiserade Enköpings kommun för att det var för bullrigt på musikskolan så har inget gjorts. Snart riskerar kommunen att få betala vite på mer än en miljon kronor om ingen förändring sker.

För två år sedan ställde Arbetsmiljöverket krav på Enköpings kommun att åtgärda problemen med buller, men trots att kommunen haft god tid på sig har man inte löst problemen, enligt skyddsombudet Mikael Back:

- Det är märkligt att vi inte fått något rejält förslag presenterat. Det är svårt att få någon form av besked.

Även eleverna tycker att bullret är störande. Terese Lövgren är en av dem:

- När vi håller på med notlära, sitter vi i klassrummet mittemot här, och det hörs ju igenom om man säger så....

Siv Godberg är ordförande i Enköpings kulturnämnd:

- Vi har sagt från nämndens sida att åtgärder måste ske snarast möjligt. Det sa vi för nästan ett år sedan.

Enköpings kommuns fastighetschef Reijo Nygård säger till Upplandsnytt att man nu försöker diskuterar en nödlösning med egna lokaler för den allra bullrigaste verksamheten på musikskolan, just för att undvika ett vite från arbetsmiljöverket. Förhoppningen är att lokalerna ska stå klara efter sommaren, då kommunens tidsfrist går ut.

I Enköpings kommun finns samtidigt finns ett beslut om att bygga ett kulturcentrum, där det är tänkt att musikskolan ska inrymmas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".