Avstånd till brevlådor ska utredas

Post- och telestyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att utreda vad som är ett rimligt avstånd till brevlådan för folk på landsbygden. Det här beskedet glädjer många som är bosatta i Årböle i norduppland. 

I Årböle i Tierps kommun har man länge kämpat för att slippa få 3 kilometer till brevlådan - och Mary-anne Olarsbo börjar nu hoppas att hon kan få tillbaka postlådan utanför huset:

- Det var skönt att höra att det är på gång, fast vi är ju lite luttrade vi vet ju att såna här utredningar tar väldigt lång tid. Fast det är ändå ett steg på vägen tycker vi, säger hon.

Sedan november har Marianne Olarsbo och hennes granne tvingats hämta sin post på postkontoret i Skärplinge, eftersom de inte vill acceptera att brevlådan flyttas. Idag har hon alltså istället 2 mil enkel väg istället för 3 kilometer

- Problemet är att vi inte åker dit varje dag, sen är det inte öppet jämt och det har sina nackdelar, säger Mary-anne Olarsbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".