Rektor på gång till Bruksgymnasiet

Efter flera års misslyckade försök att rekrytera en ny rektor till Bruksgymnasiet i Gimo så kan en lösning nu vara nära. Östhammars kommun för diskussioner med ett par kvalificerade kandidater, säger skolchefen Håkan Karregård till Upplandsnytt.

Ja, försöken att hitta en ny rektor till Bruksgymnasiet i Gimo har pågått i två och ett halvt år. Hittills har alla försök misslyckats, och en inhyrd konsult har under tiden lett verksamheten på skolan.
Från fackligt håll har kritiken varit hård mot kommunen för att den inte lyckats tillsätta en ordinarie rektor.

För att få hjälp med att vaska fram lämpliga kandidater anlitade kommunen i den nu aktuella rekryteringsomgången en headhunting-firma, som tog fram tre personer som bedömdes passa för tjänsten. Två av de personerna för kommunen nu alltså fortsatta diskussioner med.

Också den här gången kommer dock kritik från facket. Hans Johansson på Lärarnas riksförbund är inte nöjd med vad headhuntingfirman åstadkommit och tycker inte att någon av de tre kandidaterna har de rätt kvalifikationer.

Kommunens skolchef Håkan Karregård vidhåller att två av kandidaterna är väl lämpade för att klara uppdraget som rektor, men han är kritisk mot headhuntingfirman för att den drog ut på sitt jobb så länge. Därför kräver kommunen att den ekonomiska ersättningen till firman ska reduceras.

Det återstår nu att se om någon av de två kvarvarande kandidaterna till slut blir ny rektor för Bruksgymnasiet i Gimo.


Kontakta reportern:
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".