Birger Norén dömd i länsrätten

Kommunalrådet i Östhammar Birger Norén får inget gehör hos länsrätten för sina klagomål mot beslutet att hans djur vid hans gård i Valö, ska omhändertas.
Det var i slutet av 2001 som miljö och häsloskyddsnämnden i Östhammar beslutade att Birger Noréns djur skulle omhändertas. Djurhållningen var bristfällig och trots upprepade påpekanden hade inte tillräckliga åtgärder vidtagits. Norén valde dock att överklaga beslutet till länsstyrelsen, men länsstyrelsen slog fast kommunens beslut och beslutade att nötkreaturen skulle omhändertagas och säljas av polis. Som en sista åtgärd vände sig det socialdemokratiske kommunalrådet till länsrätten, men inte heller där fick han något gehör för sina synpunkter. Länsrätten skriver i sin dom att det som framkommit i länsrätten inte på något sätt föranleder en annan bedömning än den länsstyrelsen gjort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".