Våldtäktsanklagades berättelser går isär

De sex män som sitter häktade misstänkta för grov våldtäkt alternativt medhjälp till grov våldtäkt i trakterna av norrtälje nekar alla till anklagelserna, men deras berättelser går delvis isär.
I polisförhör har de olika uppfattning om vad det är som ska ha hänt. Vissa av dem säger sig ha varit på plats och träffat flickorna, andra nekar till att de skulle ha varit där. - De nekar till brott även om några av dem medger att de var där vid de här tillfällena som vi utreder, säger chefen för utredningsroteln vid Norrtäljepolisen, Bertil Mattson. De sex misstänkta männen, alla i åldrarna 16 till 20, nekar alltså till anklagelsen att ha våldtagit sammanlagt tre unga flickor vid två tillfällen. Den första gruppvåldtäkten ska ha ägt rum den 23 februari och den andra natten mellan den 9 och 10 april. Den sjätte mannen som häktades i måndags, häktades med anledning av att den tredje unga flickans vittnesmål kom med i bilden. Bertil Mattsson utesluter inte att det kan komma in fler anmälningar till polisen mot de här sex männen: - Det är inte uteslutet, men för närvarande är det ingen som hört av sig mer, säger han. Åtal ska vara väckt nästa fredag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".