Flytta inte de akuta operationerna från Enköping

Stoppa planerna på att flytta kirurgverksamheten från Enköpings Lasarett till Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Det kräver nu Rosa Östh från Enköping, som är Centerpartistisk ledamot av Landstingsfullmäktige.
För drygt ett år sedan beslutade landstingsfullmäktige med en rösts övervikt att alla kirurgiska akutoperationer skulle flyttas från Enköping lasarett till Akademiska Sjukhuset i Uppsala, och dessutom så hette det att på sikt, så skulle den akuta kirurgmottagningen upphöra och övertas av primärvården, vilket betyder att det inte skulle finnas några kirurger på lasarettet efter klockan 19 alla kvällar. Rosa Östh ställer nu i fullmäktige en fråga till det socialdemokratiska landstingsrådet Mats O Karlsson, om det är meningen att han vill fortsätta att driva kravet på en försvagad akutverksamhet vid Enköpings lasarett. Mats O Karlssons kallar det sätt som Rosa Östh uttrycker sig på för skrämselpolitik. - Mitt svar är att Enköpings lasarett alltid kommer att ha öppet 24 timmar, dygnet runt, för de sjuka i södra länsdelen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".