Parallellfall till mordet 1998

Idag fortsätter polisens platsundersökning på BMC efter gårdagens morddrama där en man knivmördade en kvinna och sedan tog livet av sig själv. Och det är inte första gången i anslutning till universitetet som en man mördar en kvinna för att sedan ta sitt eget liv.
För fyra år sedan inträffade en liknande händelse, berättar Pelle Öhlund, universitetets säkerhetschef. Den gången 1998 så var det en kinesisk manlig forskarstuderande i tjugofemårsåldern som först mördade en kvinna i samma ålder och därefter tog sitt eget liv. Obesvarad kärlek låg som bakgrund till dådet. - Vi lärde oss ganska mycket om hur man skulle ägna sig åt krishantering i det fallet, säger Pelle Öhlund, Universitetets säkerhetschef till Upplandsnytt. - Det har vi säker haft nytta av, fortsätter han. Universitetet är alltså inte helt oförberett på den här typen av krissituationer och satte redan igår kväll igång med att ta hand om sin personal. Pelle Öhlund säger att personalen mår mycket dåligt efter det inträffade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".