Fyrishov kan ta över Gottsundabadet

Låt Fyrishov AB ta över Gottsundabadet i Uppsala och låt dem marknadsföra badet för att locka fler besökare. Så låter förslaget som kommunens Fritids- och naturvårdsnämnd ska ta ställning till i morgon. Förslaget är tänkt att göra badet i Gottsunda mer lönsamt och attraktivt.

- Det blir bra. Det kanske blir djupare pool och hopptorn, hoppas en av Gottsundabadets yngre besökare, Oskar Nordvall.

Inom en snar framtid ska det beslutas om det kommunala bolaget Fyrishov AB helt ska ta över Gottsundabadet som då ska bli mer trivsamt, mer kundorienterat och dessutom mer lönsamt för kommunen. Badet ska också att rustas upp för flera miljoner kronor. Det här är samtidigt ett led i utbyggnaden av Gottsunda centrum. Ilona Waldau (v), ordförande i fritids- och naturvårdsnämnden, ser flera fördelar med förslaget.

- Tanken är att man ska uppnå samordningsvinster. Fyrishov har en större erfarenhet av att driva badanläggningar och vi tror att med Fyrishov som ansvarigt skulle det bli en större marknadsföring och fler besökare. Just nu är badet också slitet eftersom det inte skötts som det ska och det tror jag också att Fyrishov har en betydligt större möjlighet att göra.

Men badgästerna Ulla Törnblom och Rosmarie Rönnblom är nöjda med hur Gottsundabadet fungerar idag och de vill inte se några prisökningar.

- Vi har klippkort och då kostar det ungefär 30 kronor per gång här. På Fyrishov kostar det 75 kronor om man bara ska simma.

-  Och det är ju bara att de är ett så lågt pris att det är tillgängligt för alla.

- Det går aldrig att garantera att det itne blir prisökningar, men ambitionen är att Gottsundabadet itne ska få några prishöjningar, säger nämndordföranden Ilona Szatmari-Waldau.

Kontakta reportern:

erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".