Automatspelandet allt populärare

Automatspelandet har ökat kraftigt i Uppsala Län. Bara hittills i år har upplänningarna spelat för drygt 83 miljoner kronor , jämfört mot förra årets 59 miljoner.
Det är de så kallade Jack Vegas-apparaterna som är populärast bland automatspelen. På regeringens uppdrag började Svenska Spel 1996 placera ut spelautomaterna runt om i Sverige. Ändamålet var att få in pengar till ungdomsverksamhet, framförallt till idrottsverksamheten. Det finns 7000 apparater i Sverige. I Uppsala Län finns 250 av dem. Största delen av överskottet går till barn och ungdomsverksamhet men baksidan av det hela är att fler och fler fastnar i spelmissbruk. Framförallt unga människor. Jack Vegas är Sveriges största enskilda spel och påminner om enarmade banditer. Man spelar med olika typer av poker och hjulspel. Apparaterna finns på krogar och restauranger men bara i ålderskontrollerade lokaler, eftersom åldersgränsen för att få spela är 18 år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".