Socialtjänsten i Sigtuna erkänner brister

De ansvariga för Socialtjänsten i Sigtuna medger nu att det finns brister i hanteringen av sociala ärenden av barn i kommunen.
- Det är aldrig roligt att få kritik, och alla vi i socialnämnden får väl ta åt oss av den, säger Johan Tideman, moderat ordförande i socialnämnden i Sigtuna. Den hårda kritiken från Länsstyrelsen gäller alltså bland annat hur socialtjänsten i Sigtuna har brustit i uppföljningen av behandlingen av omhändertagna barn, att dokumentationen inte har skötts och att man inte utrett anmälningar om barn som kan fara illa. Chefen för socialtjänsten i Sigtuna, Caroline Henjered, erkänner att kritiken är berättigad och har också förslag på åtgärder. - Kritiken från Länsstyrelsen var väldigt hård, tycker jag, men vi ska se till att vi får en samlad dokumentation för barnet i fråga, säger Caroline Henjered. Hon lovar också att de olika handläggarna på socialtjänsten i Sigtuna ska få tillräckligt med tid, möjligheter och utbildning i dokumentation i hur socialtjänsten använder sitt datasystem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".