Åtal för kraschad Ferrari

Den tidigare ledaren för den s k Uppsalamaffian åtalas nu i USA, bl a för stöld av två lyxbilar och för rattfylleri i samband med en bilkrasch.

Den 44-årige mannen riskerar nu upp till 14 års fängelse för dom åtalspunkter som finns mot honom. Han åtalas för stöld både av den Ferrari som han kraschade med nyligen och för en sällsynt Mercedes som värderas till närmare tre miljoner dollar, drygt 22 miljoner kronor. Han åtalas också för rattfylleri i samband med att han kraschade Ferrarin och för olaga vapeninnehav. Och det kan också vara så att han brutit mot USA:s invandrarlag, han ska ha anlänt till USA på tre månaders turistvisum men ägnat sig åt affärer vilket kräver särskilt inresetillstånd. 44-åringen är känd som ledaren för den kriminella krets som gick under namnet Uppsalamaffian och där ledarna alla fick mellan sex och 10,5 års fängelse för bl a bedrägerier och misshandel. På Uppsalapolisen har man märkt att dom nya brottsmisstankarna väckt intresse från amerikanska medier. Christer Nordström, presstalesman för Uppsalapolisen har tagit emot många samtal;

- Flera amerikanska medier har hört av sig och ska till och med ta sig hit för att göra inslag om den misstänkte mannen.

Kontakta reporter: Marten.Nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".