Inga förändrade öppettider på Uppsalas krogar

- Det blir inga förlängda öppettider för krogarna i Uppsala, säger Kristina Leifler, chef för Uppsala kommuns tillståndsenhet efter att den enkät som skickats ut visar att en majoritet av krögarna är emot ett förlängt öppethållande.
I en enkät till krögarna i Uppsala har kommunen undersökt intresset för att ha öppet ända till klockan tre på morgonen. Som det är nu så får krogarna ha öppet till klockan två på nätterna, utom vid sex tillfällen per år då öppettiderna får förlängas till klockan fyra på morgonen. Enkäten visade att tre krögare vill förlänga öppettiderna medan fem vill fortsätta att ha öppet till två. Nu blir det alltså inga förlängda öppettider men även om enkäten visat annorlunda så tror Kristina Leifler ändå att det skulle varit svårt att förlänga öppettiderna, det finns helt enkelt inget politiskt stöd för detta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".