Skateboardåkare. Bild: Pressens Bild

Skateramp kan byggas under motorled

Det tomma utrymmet under Kungsängsbron i Uppsala nära Kap-området, kan inom kort förvandlas till en ny skateboardpark för uppvisningar och tävlingar.

Det har sett mörkt ut för Uppsalas skateboardåkare som blivit av med sin lokal efter att den revs förra sommaren. Flera var oroliga för att skatebordåkarna skulle fly Uppsala.

Men nu har Uppsalas skateboardåkare två inomhuslokaler att välja mellan och dessutom har diskussionerna kommit igång omkring var en planerad utomhusramp kan byggas. Då är utrymmet under Kungsängsbron ett av de hetare alternativen. Jocke Ahlkvist på Uppsalas skateboardförening är optimistisk trots att flera beslut måste tas innan det definitivt är klart med en skateramp vid Kungsängsbron.
- Man har åkt förbi här några gånger och drömt och haft visioner, och ibland händer det att vi åker ner hit några skejtare och planerar, säger han.

I ett år har Uppsalas skateboardåkare jagat en ordentlig plats där de kan utöva sin sport. I Upplandsnytt har vi tidigare berättat att kommunen varit positivt inställd till skateboardåkarna men efter att en skatelokal revs förra året var det svårt att hitta någon ny lokal.

Kontakta reportern
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista