Förre ordföranden tar över miljonskuld från ESK

Enköping SK:s förre ordförande Peter Borg tar själv över omkring två miljoner kronor av fotbollsklubbens skulder. ESK har också lyckats få skulder för hundratusentals kronor avskrivna.
Enköping SK:s ekonomi har länge varit dålig. Ett tag riskerade ESK att bli nedflyttade en division till nästa säsong eftersom elitlicensnämnden underkände ESK:s handlingsplan för att få ekonomin i balans, men efter att planen reviderats har ESK nu fått en tidsfrist på ytterligare ett år. En av de åtgärder som ESK nu vidtar är alltså att förre ordföranden Peter Borg tar över närmare två miljoner kronor av skulderna. - Han vill hjälpa klubben och hindra att vi går i konkurs, säger ESK:s nuvarande ordförande Bengt Carlsson, som idag höll presskonferens om klubbens dåliga ekonomi. ESK har också lyckats avskriva 650 000 kronor av skulderna. Kvar finns dock skulder på nästan fyra miljoner, bland annat en skatteskuld på 1,3 miljoner som klubben nu försöker omförhandla. Dessutom tänker klubben starta ett konsortium som innebär att de som efterskänker lån eller skulder ska få del av intäkterna vid framtida spelarförsäljningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".