Barn saknar häktad pappa

Idag omhäktades den 36-årige poliselev som misstänks för att ha fört bort en 32-årig kvinna från Alunda i höstas. Han har suttit häktad sedan början av mars - och hans fru är nu mycket kritisk till att deras två barn inte fått träffa sin pappa sedan dess, de har bara fått kommunicera via brev.

- Barnen är så små så de förstår nog inte att breven är från pappa. De skulle behöva få en bekräftelse på att han finns. I början sa sonen att pappa kommer hem snart men när veckorna har gått har sonen kommenterat om pappan överhuvudtaget kommer hem, säger 36- åringens fru.   

Den 36- årige mannen misstänks för en 32-årig tvåbarnsmammas försvinnande i höstas. Han misstänktes och anhölls redan då men släpptes sedan. I mars häktades mannen på nytt.

Åklagarsidan har tidigare hävdat att mannen dödat kvinnan men hennes kropp har inte hittats och i nuläget är han häktad för människorov.

Mannens 5 och 7-åriga barn får inte träffa honom under häktningstiden. Argumentet är att utredningen inte ska försvåras. Barnens mamma tycker att det är de som straffas och att åklagarna inte lever upp till barnkonventionen.

- Jag förstår att barnen kan ha det svårt i ett sånt här läge. Men man ska inte glömma att mannen är misstänkt för väldigt allvarliga brott, säger åklagaren Anne Sjöblom.

Åklagarna ska väcka åtal mot poliseleven senast om en månad.

Kontakta reportern
ulla.deverdier@sr.se
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista