Arbetsmiljöverket kritiserar Wiks slott

Nu är den första utvärderingen klar efter Arbetsmiljöverkets inspektion på Wiks Slotts konferensanläggning utanför Uppsala.

Den senaste tiden har Wiks slotts konferensanläggning skakats av konflikter mellan ledning och personal. Det har Upplandsnytt berättat om tidigare. Det hela började med en omorganisation i mars förra året. Ända sen dess har anläggningen gått med förlust och beläggningen på rummen har varit låg.

Det här gjorde att Wik för en tid sen tog in en konsult från ett bemanningsföretag i Uppsala, vilket blev starten på den dåliga stämningen på arbetsplatsen, många av de som jobbade med lokalbokningar kände sig kontrollerade och övervakade. Det ledde till att fyra anställda sjukskrev sig, tre av dem är fortfarande sjukskrivna.

I slutet av april gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion och nu riskerar ledningen för Wiks slott ett föreläggande om de inte åtgärdar problemen så snart som möjligt. Verket kan också sätta ut ett så kallat vitesbelopp, en slags böter. Wiks slott måste senast på fredag komma med ett svar till Arbetsmiljöverket.

Kontakta reportern
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista